Szpinak na trzy sposoby

Opis

Dlaczego warto mieć szpinak w naszej kuchni? Przede wszystkim dlatego, że jest pełnowartościowym warzywem, które wzbogaci nasze dania wyjątkowym smakiem i dodatkowy obniży poziom złego cholesterolu.

Największą jego zaletą jest to, że możemy przygotować na wiele sposobów, zarówno jako dodatek, jak i główny składnik.

  1. Podduś go na maśle z dodatkiem śmietany oraz posiekanego czosnku i szalotki.
  2. Poduszone świeże liście szpinaku podlej bulionem warzywnym i zagotuj, a następnie zmiksuj.
  3. Świeże liście zmieszaj z pokrojonym pomidorem, kulkami mozzarelli, polej sosem winegret i gotowe!

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X