Salsa – najlepszy dodatek do mięs zamiast sałatki.

Opis

Spieszy Ci się i szukasz ciekawego dodatku do steku lub grillowanej piersi z kurczaka?

Przygotuj salsę! Potrzebne Ci jest kilka pomidorów (najlepiej malinowych), papryczka chilli, czerwona cebula, ząbek czosnku oraz pietruszka, pół limonki, liście świeżej mięty i oliwa z oliwek. Pomidory i papryczkę umyj, pokrój bardzo drobno. Następnie posiekaj zioła oraz czosnek i cebulę.

Całość dokładnie wymieszaj i skrop sokiem ze świeżo wyciśniętej limonki zmieszanym z trzema łyżkami oliwy. Dla smaku możesz również dodać sól oraz pieprz. Otrzymasz aromatyczną mieszankę, która kusi głębią kolorów i nęci głębokim aromatem. Smacznego!

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X