Świeżość na dłużej

Opis

Przechowywanie pieczywa może być prawdziwą udręką. W szafkach chleb często nam się schnie, a z kolei, gdy zostawiamy go w torebkach papierowych, może również lekko spleśnieć.

 

Dlatego spróbujmy kilku metod, które pozwolą nam uniknąć niemiłych niespodzianek.

  1. Świetną sprawą są lniane torebki, które przepuszczają powietrze, dzięki czemu nasze pieczywo zachowa swoją świeżość i aromat.
  2. Możemy także skorzystać ze specjalnych, plastikowych pojemników, które również pozwolą nam dłużej cieszyć się smakiem naszego chleba czy bułek.
  3. Jeśli zdecydujemy się trzymać pieczywo w szafkach, połóżmy obok bochenka połówkę jabłka. Dzięki temu chleb będzie miękki i elastyczny przez długi czas.

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X