Lekka sałatka z winogronami i orzechami włoskimi

Sposób przygotowania

Krok 1

Sałaty winogrona myjemy i dokładnie suszymy, a następnie wrzucamy do miski. Winogrona myjemy, kroimy na połówki, pozbywamy się pestek i dodajemy do sałat. Gulasz angielski dzielimy na plasterki i również wrzucamy do reszty składników.

 

Krok 2

Kozi ser kroimy w kostkę lub rozdzielamy na mniejsze cząstki. W zależności od tego, jaki styl preferujemy, możemy go pokruszyć lub zachować drobne kawałki. Wrzucamy go do sałatki, a następnie dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie. Całość polewamy łyżką oliwy.

 

Krok 3

Sałatkę dokładnie mieszamy. Możemy ją podawać z jasnym pieczywem, zarówno świeżym, jak i w formie grillowanej. Smacznego!

Składniki

  • Gulasz angielski
  • łyżka oliwy z oliwek
  • garść łuskanych orzechów włoskich
  • 20 g koziego sera
  • garść białych winogron
  • sałata rzymska
  • rukola

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X