Sposób na szybki sos warzywny do mięs i ryb.

Opis

W piekarniku pieczemy kurczaka lub smażymy łososia czy stek na patelni i mamy ochotę na aromatyczny sos na ciepło, który podkreśli smak naszego dania.

Nic trudnego – wrzućmy na patelnię obrany i posiekany czosnek oraz szalotki i podgrzejmy na odrobinie oliwy z oliwek. Następnie dodajmy kilka przekrojonych na ćwiartki lub połówki pomidorków (mogą być zwykłe i koktajlowe), trochę rukoli i szpinaku. Całość podgrzewajmy przez kilka minut pod przykryciem.

Po upływie czasu, zawartość patelni wrzućmy do blendera i dokładnie zmiksujmy. Otrzymamy gęsty sos o głębokim smaku i aromacie. Smacznego!

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X