Nie masz pod ręką tłuczka, a naszła Cię ochota na kotlety? Nie martw się, możesz szybko i efektywnie rozbić je bez drastycznych zabiegów.
Wystarczy Ci jednorazowy woreczek foliowy do żywności oraz wałek do ciasta. Włóż pokrojone porcje mięsa do woreczka, a następnie połóż całość na płaskiej powierzchni (możesz dodatkowo położyć na to zwykłą ściereczkę), weź wałek w dłoń i zacznij rozbijać. Efekt będzie dokładnie taki sam, jak po użyciu tłuczka.
Pamiętaj, by nie robić tego zbyt mocno, ponieważ możesz zniszczyć strukturę mięsa. Na koniec możesz do woreczka dodać odrobinę oliwy, rozgniecionych ząbków czosnku oraz ulubionych ziół i przypraw. Otrzymasz doskonałą marynatę.
Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X
Komentarze