Ziołowe pulpeciki w sosie pomidorowym

Sposób przygotowania

Krok 1

Pulpeciki przekładamy ze słoiczków do garnka. Bazylię, kolendrę oraz koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy. Zostawmy trochę ziół do późniejszej dekoracji. Podgrzewamy całość na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

 

Krok 2

Po kilku minutach dodajemy gałązkę rozmarynu. Przykrywamy pokrywką i pozwalamy, by całość się lekko poddusiła, a ziołowe aromaty przeniknęły. Danie dusimy w ten sposób jeszcze przez 5 minut.

 

Krok 3

Tak przygotowane pulpeciki układamy na talerzu i polewamy sosem. Na koniec, dla pełni smakowitego efektu, posypujemy całość świeżymi ziołami. Opcjonalnie możemy również zetrzeć odrobinę parmezanu, który doda bardziej potrawie wyrazistego smaku. Smacznego!

Składniki

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X