Krok 1
Pulpeciki przekładamy ze słoiczków do garnka. Bazylię, kolendrę oraz koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy. Zostawmy trochę ziół do późniejszej dekoracji. Podgrzewamy całość na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2
Po kilku minutach dodajemy gałązkę rozmarynu. Przykrywamy pokrywką i pozwalamy, by całość się lekko poddusiła, a ziołowe aromaty przeniknęły. Danie dusimy w ten sposób jeszcze przez 5 minut.
Krok 3
Tak przygotowane pulpeciki układamy na talerzu i polewamy sosem. Na koniec, dla pełni smakowitego efektu, posypujemy całość świeżymi ziołami. Opcjonalnie możemy również zetrzeć odrobinę parmezanu, który doda bardziej potrawie wyrazistego smaku. Smacznego!
Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X
Komentarze