Krok 1
Zawartość słoików przelewamy do garnka lub większego rondla. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy przez około 10 minut.
Krok 2
W międzyczasie kroimy w plasterki kiełbasę chorizo, siekamy papryczkę chilli (jeśli lubimy ostrzejsze smaki, możemy zachować część pestek). Następnie wrzucamy całość do zupy i doprawiamy tymiankiem oraz oregano.
Krok 3
Zupę wlewamy do małych miseczek, najlepiej bulionówek lub do wydrążonego chleba. Danie możemy podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X
Komentarze