Krok 1
Rozgrzewamy oliwę w garnku lub na głębokiej patelni. Następnie wrzucamy posiekany czosnek, pokrojony w plasterki por oraz papryczkę chilli i lekko przesmażamy przez około 3 minuty na małym ogniu. Do tego dodajemy krewetki i całość dusimy pod przykrywką.
Krok 2
Zawartość słoika wrzucamy do duszących się warzyw z krewetkami. Gotujemy na większym ogniu przez około 10 minut, sporadycznie mieszając. Kiedy sos zacznie delikatnie bulgotać, a krewetki się nie zrumienią.
Krok 3
Przygotowane gołąbki wykładamy na talerz, polewamy sosem, a następnie przyozdabiamy krewetkami i posypujemy świeżo posiekaną kolendrą. Dodatkowo dodajemy sos sojowy, który możemy fantazyjnie rozlać dookoła gołąbków. Smacznego!
Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X
Komentarze