Razowy tost z avocado i roszponką

Sposób przygotowania

Krok 1

Mięso ze śliwką kroimy na plasterki. Avocado myjemy i wydrążamy – powinno być na tyle miękkie, żebyśmy mogli przygotować z niego pastę. Opcjonalnie możemy dodać do niego łyżeczkę chrzanu.

 

Krok 2

Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C, a następnie wkładamy do niego nasze pieczywo. Zapiekamy. Po upływie 3, 4 minut wyjmujemy chleb. Opcjonalnie możemy podgrzać kromki w tosterze. Następnie smarujemy nasze tosty pastą z avocado.

 

Krok 3

Na chleb nakładamy kolejno – Mięso ze śliwką, roszponkę i suszone pomidory. Opcjonalnie możemy całość przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!

Składniki

  • Mięso ze śliwką
  • 2 kromki pieczywa razowego
  • dojrzałe avocado
  • roszponka
  • łyżka suszonych pomidorów

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X