Krok 1
Bagietkę kroimy na szersze kromki. Czosnek wyciskamy przez praskę, mieszamy z oliwą z oliwek i taką mieszanką smarujemy pieczywo. Mięso z ziołami prowansalskimi i mozzarellę kroimy na plastry i układamy na kawałkach bagietki. Pomidorki koktajlowe myjemy, przekrajamy na ćwiartki i kładziemy na wierzch.
Krok 2
Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C, a następnie wkładamy do niego nasze pieczywo. Zapiekamy przez około 4-5 minut, aż do momentu, kiedy mozzarella nam się nie roztopi.
Krok 3
Wyjmujemy zapieczoną bagietkę z piekarnika i podajemy na talerzu. Opcjonalnie możemy całość przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!
Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X
Komentarze