Bigos na czerwonym winie z kiełbasą i duszonymi prawdziwkami

Sposób przygotowania

Krok 1

Suszone grzyby moczymy w ciepłej wodzie. Zawartość słoików przekładamy do większego rondelka lub garnka, stawiamy na mniejszym ogniu i dusimy. Po kilku minutach dodajemy grzyby i zalewamy całość winem.

 

Krok 2

Nasz bigos dusimy jeszcze przez około 10 minut, często mieszając i pilnując, żeby się nie przypalił. Starajmy się, aby grzyby odpowiednio się poddusiły, możemy również dodać odrobinę masła.

 

Krok 3

W ostatnich minutach duszenia naszego bigosu możemy pokroić bagietki na większe kromki i wstawić na 3-4 minuty do piekarnika rozgrzanego do 180 °C. Kiedy będą gotowe, nałóżmy bigos do mniejszych miseczek i podajmy razem z podgrzanym pieczywem. Smacznego!

 

Składniki

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X