Razowa kanapka na wiosennym stole

Sposób przygotowania

Krok 1

Konserwę turystyczną kroimy na plasterki. Liście szpinaku, szczypiorek i pomidorki koktajlowe dokładnie myjemy i suszymy.

 

Krok 2

Szczypiorek drobno siekamy i nakładamy na pieczywo. Pomidorki koktajlowe kroimy na plasterki lub ćwiartki. Następnie kładziemy kolejno – pokrojoną konserwę turystyczną, liście szpinaku i pomidorki.

 

Krok 3

Jeżeli chcemy jeszcze bardziej wyrazistego smaku, możemy dodatkowo posmarować pieczywo masłem zmieszanym  z solą morską i posiekanym czosnkiem, a na końcu doprawić świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!

Składniki

  • Konserwa turystyczna
  • 2 kromki razowego pieczywa
  • liście świeżego szpinaku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • pęczek szczypiorku

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X