Krok 1
Bułeczki orkiszowe przekrajamy na połowy. Czosnek wyciskamy przez praskę i smarujemy nim pieczywo. Mielonkę luksusową kroimy w plasterki i nakładamy na czosnkową pastę.
Krok 2
Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C i umieszczamy w nim pieczywo. W międzyczasie sałatę dokładnie myjemy i osuszamy. Mieszamy z liśćmi świeżej bazylii. Wyciągamy tostowe bułeczki i następnie zieloną mieszankę układamy na wierzch.
Krok 3
Jeżeli mamy ochotę na bardziej pikantne smaki, możemy również użyć papryczki chilli lub przed posypać tosty tartym parmezanem. Smacznego!
Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X
Komentarze