Krok 1
Zawartość słoików przelewamy do garnka lub większego rondla. Stawiamy na małym ogniu. W międzyczasie na suchej patelni prażymy pestki dyni.
Krok 2
Świeże liście bazylii, pestki dyni, parmezan oraz czosnek wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Dodajemy do zupy pod koniec gotowania.
Krok 3
Zupę wlewamy do małych miseczek, najlepiej bulionówek. Danie możemy podawać ze świeżym pieczywem - w szczególności podpieczona w piekarniku ciabatta podkreśli wyjątkowy smak potrawy. Smacznego!
Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X
Komentarze