Krok 1
Zawartość słoików przelewamy do garnka lub większego rondla. Stawiamy na małym ogniu. W międzyczasie grzyby myjemy i oczyszczamy, a następnie kroimy w cząstki (wielkość zależy jedynie od naszych preferencji).
Krok 2
Pokrojone grzyby wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości. Całość mieszamy, pilnując, by ogień nie był zbyt duży. Pod koniec doprawiamy tymiankiem. Następnie siekamy drobno pietruszkę i wrzucamy do naszej zupy.
Krok 3
Zupę wlewamy do małych miseczek, najlepiej bulionówek. Danie możemy podawać ze świeżym pieczywem - w szczególności razowe podkreśli wyjątkowy smak potrawy. Smacznego!
Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X
Komentarze