Rozmarynowy gulasz wieprzowy z jabłkami

Sposób przygotowania

Krok 1

Warzywa dokładnie myjemy. Obieramy słodkie ziemniaki i kroimy na ćwiartki. Następnie siekamy drobno łodygi selera. Jabłka dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części – nie obieramy ich ze skórki (da nam piękny aromat i wyrazisty smak).

 

Krok 2

Do większego garnka wrzucamy zawartość słoików i stawiamy na bardzo małym ogniu. Następnie kolejno wrzucamy nasze składniki – najpierw słodkie ziemniaki, potem seler i na końcu jabłka. Po 10 minutach możemy dodać również rozmaryn. Całość dusimy pod przykrywką przez 15-20 minut.

 

Krok 3

Nasz gulasz przelewamy do głębokich talerzy i dekorujemy świeżymi ziołami. Danie możemy podawać ze świeżym pieczywem lub lekko opieczoną ciabattą. Smacznego!

Składniki

  • Gulasz wyraźnie przyprawiony
  • 3 jabłka antonówki
  • 4 słodkie ziemniaki
  • seler – kilka łodyg
  • kilka gałązek rozmarynu
  • świeże zioła – do dekoracji

Komentarze

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X