Krok 1
Warzywa dokładnie myjemy. Obieramy słodkie ziemniaki i kroimy na ćwiartki. Następnie siekamy drobno łodygi selera. Jabłka dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części – nie obieramy ich ze skórki (da nam piękny aromat i wyrazisty smak).
Krok 2
Do większego garnka wrzucamy zawartość słoików i stawiamy na bardzo małym ogniu. Następnie kolejno wrzucamy nasze składniki – najpierw słodkie ziemniaki, potem seler i na końcu jabłka. Po 10 minutach możemy dodać również rozmaryn. Całość dusimy pod przykrywką przez 15-20 minut.
Krok 3
Nasz gulasz przelewamy do głębokich talerzy i dekorujemy świeżymi ziołami. Danie możemy podawać ze świeżym pieczywem lub lekko opieczoną ciabattą. Smacznego!
Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X
Komentarze