Krok 1
Fasolkę po bretońsku przekładamy ze słoiczków do garnka. Szalotki i czosnek drobno siekamy i dodajemy do naszego dania. Następnie wrzucamy świeże liście bazylii i podgrzewamy całość na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2
Po 10 minutach ściągamy garnek z ognia. Przekładamy danie do głębokich talerzy lub bulionówek. Potrawę możemy udekorować świeżym liściem bazylii. Bagietkę kroimy na mniejsze kawałki i również układamy na miseczce lub na talerzyku obok.
Krok 3
Opcjonalnie możemy podpiec kawałki bagietki w piekarniku. Doskonale smakują posmarowane masłem z dodatkiem posiekanego czosnku i pietruszki. Smacznego!
Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świaczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo polityki, prosimy o niekorzystanie z witryny. X
Komentarze